ramen afkitten

Fugning af vinduer

Ønsker du en flot finish omkring vinduer med en vejr- og UV-resistent fugemasse? Læs, hvordan du kan gøre det trin for trin.

Instruktioner

1. Rengør og tør vinduesrammen og væggen

Fjern alt snavs, fedt og støv. Brug et god affedtningsmiddel til at affedte vinduesrammen. Børst først væggen ren for at fjerne støv og snavs. Tør derefter over med en fugtig klud med affedtningsmiddel. Lad det tørre grundigt.

2. Afdækning af kanter

Brug god afdækningstape og tape kanterne pænt af. Det giver et pænt og lige resultat. Sørg for, at fugen både på væggen og på vinduesrammen er mellem 5 og 10 mm bred.

3. Åbn patronen

Skær toppen af fugemassepatronen. Skru dysen på toppen og skær enden skrå. Du får det bedste resultat, hvis åbningen i dysen er lige så stor som den samling, du ønsker at udfylde. Sæt patronen i fugepistolen og pres håndtaget, indtil fugemassen er synlig.

4. Begynd at fylde

Placer dysen på det sted, hvor du vil begynde at fylde. Klem håndtaget og flyt fugepistolen gennem fugen i en glat bevægelse. Påfør tilstrækkelig fugemasse overalt for at sikre, at produktet klæber godt.

5. Glat og fjern afdækningstapen

Fugt fingeren i sæbeopløsningen eller Fuge Finish. Glat samlingen og fjern straks afdækningstapen. Glat forsigtigt igen for at udjævne eventuelle fremspringende kanter.

6. Skyl med rent vand

Brug en forstøver med rent vand til at fjerne sæberester. Det forhindrer sæben i at brænde sig ind i vinduesrammen.

Tip:

  • Fugemassen klæber ikke til fugtige overflader. Så du skal ikke fuge, hvis det lige har regnet, eller der er varslet tordenvejr.
  • Vælg en fugemasse af samme farve som samlingerne i dit facademurværk for at opnå en jævn overgang mellem vinduet og væggen. Soudal ramme & vindues fugemasse kommer i hvid, grå, brun eller transparent. Har du samlinger i en anden farve? Brug Soudal Glas fugemasse, som du kan overmale i din valgte farve. Vent, indtil fugemassen er helt hærdet.
  • Bemærk! Fugemasse kan forårsage pletter på natursten. Har du vindueskarme i bluestone eller en anden natursten under dit vindue? Brug Soudal Natursten fugemasse til at forsegle dine samlinger.
  • Du kan også bruge Soudal ramme og vinduer til at forsegle vinduet i rammen.

Følgende er også nyttigt:

  • Soudal Surface Cleaner er et rensende opløsningsmiddel, der hurtigt fjerner fedt og støv fra overflader. Test på forhånd på et skjult sted for at sikre, at det ikke efterlader misfarvninger.

Du kan finde de tekniske data og alle oplysninger om brugen, holdbarhed, sammensætning af Soudal ramme & vindues fugemasse ved at læse databladet.

Requirements

Soudal Ramen & Vensters voegkit

Kitpistool

Kokermes

Afplaktape

Schone doek

Ontvetter

Soudal Joint Finish of zeepoplossing

Plantenspuit met zuiver water